dr-architect schema verbouwing Herent

bestaande toestand

nieuwe toestand

PVH17 - verbouwing halfopen bel-etagewoning - Herent


De bestaande bel-etagewoning woning heeft zich georiƫnteerd naar de voortuin, de zuidzijde. Voldoende licht, maar een moeilijke toegang tot de tuin: door de keuken, via een smal terras, een trap afdalen om de tuin te bereiken.

Het plan bestaat uit vier kwadranten, met centraal een trappenhal naar de bovenliggende verdiepen. Naar de kelder verspringt de trap waardoor een vlotte verticale circulatie moeilijk is. Het kwadrant naar de tuin blokkeert het zicht.


Om de relatie met de tuin te verbeteren werd het gesloten kwadrant verwijderd, inclusief vloerplaat. Hierdoor ontstaat een grote vide met het lagergelegen verdiep. Op de begane grond maakt een aanbouw voldoende ruimte voor de publiekere dagactiviteiten in aansluiting met de tuin. Hoger gelegen zijn de meer teruggetrokken ruimtes voor rust en privacy. Via de vide zijn de ruimtes aan elkaar gekoppeld maar ook perfect afsluitbaar indien gewenst.


fase: uitvoering

dr-architect ruwbouwwerken vide foto 2
dr-architect ruwbouwwerken vide 1

realisatie ruwbouw

realisatie binnenafwerking

DR-ARCHITECT


Noormannenstraat 107 - 3000 Leuven

0494/87 42 00 - anton.draye@dr-architect.be