dr-architect voorgevel nieuwbouw in beton en hout te Herent

LBH16 - verbouwing en nieuwbouw binnenspeeltuin - Herent


Het oorspronkelijke gebouw heeft een solide ritmische betonstructuur. Grote overspanningen hebben flexibiliteit mogelijk gemaakt waardoor het gebouw zijn waarde heeft bewezen. Het succesverhaal van de binnenspeeltuin met restaurant had nood aan een vernieuwing, een uitbreiding.


Een bestaande veranda belemmerde een mogelijke toevoeging zonder licht en zicht te ontnemen van het hoofdgebouw. Door de veranda te verwijderen kon er een nieuw balkvormig volume worden ingeplant. De betonstructuur wordt hernomen in de aanbouw en zichtbaar gemaakt in de gevel.


Om centraal licht te voorzien in het bestaand gebouw werd een groot inpandig terras voorzien. Geborgen voor de omleiding, ruimtelijk van binnenuit. Langs een centrale as doorheen het gebouw ontstaan er vier ruimtes die elk hun eigen flexibele functie krijgen. Van een rustige koffie tot een groot familiefeest.


fase: opgeleverd

nieuwe toestand

bestaande toestand

isometrie

dr-architect isometrie van nieuwbouw in beton en hout Herent

sfeerbeeld

render verbouwing Herent Lunchbroekveld

realisatie

dr-architect foto bestaande toestand binnenspeeltuin Herent
dr-architect foto veranda binnenspeeltuin Herent

bestaande toestand

dr-architect foto nieuwbouw voorgevel
dr-architect foto nieuwbouw gevel in hout beton en aluminium
dr-architect foto interieur binnenspeeltuin
dr-architect foto interieur niewe toestand zaal Herent

nieuwe toestand

DR-ARCHITECT


Noormannenstraat 107 - 3000 Leuven

0494/87 42 00 - anton.draye@dr-architect.be